Ensimmäinen askel pysyvään painonhallintaan

Ensimmäinen askel pysyvään painonhallintaan

Olet päättänyt pudottaa painoa vielä kerran ja tällä kertaa haluat onnistua siinä. Mikä on se ensimmäinen askel, joka johdattaa sinut onnistumisen tielle painonpudottamisessa?

Jotta varmasti onnistut, sinun kannattaa tehdä itsellesi selväksi oma paikkasi elämässä – tarkalleen ottaen omassa elämässäsi.

Ulkopuolelta tulevat suuntaviitat antavat meille helposti sen käsityksen, että meidän on toimittava tietyin tavoin. Pomo odottaa sinulta tätä ja työkavereiden mieliksi on tehtävä tuota. Puoliso voi laukoa täysin päinvastaisia näkemyksiä asioiden suunnasta omiisi nähden. Sukulaisillakin voi olla oma näkemyksensä siitä miten tätä elämää tulisi elää. Toki myös medialla ja nettiguruilla, tai vähemmän nettiguruilla on omat mielipiteensä asioista.

Pää menee vähemmästäkin pyörälle ja kontrollin tunne katoaa. Sitä ikään kuin seurataan sivusta miten elämä kuljettaa. Silloin on helppo antaa vastuu myös omista henkilökohtaisista valinnoista ja tekemisistä jollekin näkymättömälle voimalle, olipa kyse sitten ruokavalion kuntoon laittamisesta, tai sokerista vieroittumisesta.

Arjen kaaoksessa on helppo perääntyä omistakin odotuksista itseään kohtaan vedoten työkiireisiin, tai lapsista huolehtimiseen.

Nyt taputa kädet yhteen oikein lujaa pari kertaa, niin että kämmenissä kirvelee. Olisi nimittäin aika herätä todellisuuteen. Sinä teet työsi paremmin, kun olet kunnossa. Olet tuotteliaampi niin työpaikalla, kuin kotona, kun kehosi ja mielesi on ravittu. Olet iloisempi ystävä, tai puoliso terveempänä. Lapsesi eivät määrää mitä laitat suuhusi. Todennäköisesti jos kyse on herkuista, lapset voivat mieluusti syödä ne puolestasi.

Ota elämä hallintaasi ja kanna siitä vastuu. Kukaan muu ei sitä tee puolestasi, vaikka joskus voi tuntua siltä. Älä piiloudu ennakkoluuloilla ja odotuksilla ommellun verhon taakse. Näe elämäsi ja ympäröivä maailma kirkkaana ja ala työstämään siitä näköisesi. Ikinä ei ole liian myöhäistä! Sinä ja vain sinä päätät joka ikinen kerta mitä laitat suuhusi. Jopa kyläillessä sinä päätät ihan itse otatko pullan kahvisi seuraksi vai et.

Jos olet päättänyt laittaa ruokavaliosi kuntoon ei siitä tarvitse tehdä suurta numeroa. Aina ei nimittäin vaan haluta syödä pullaa, vaikka se olisi kestittäjän omin pienin kätösin leipomaa. Ei edes vaikket seuraisi mitään ruokavaliota. Sinähän voit ottaa sen pullan vaikka joka toisella vierailullasi, joka pudottaa pullan syöntiäsi 50 prosentilla. Se on yllättävän suuri muutos pitkässä juoksussa!

Vain sinä päätät miten elät elämääsi ja varsinkin mitä laitat suuhusi. Vain sinä määräät elämästäsi.